dimecres, de febrer 25, 2009

Difícil, però no impossible


"Esta es la segunda parte de un video más largo llamado "Fácil y difícil" que he hice con las filmaciones de mi viaje a Africa de la primavera pasada.
Pretende ser una pequeña reflexión sobre cómo las cosas más fáciles en nuestro primer mundo pueden ser muy difíciles para otros. ..."

"... El resum diu : " El Pol, un nen de 13 anys, ha de fer una redacció pel cole sobre el tema "Fàcil i difícil". Els tiets, amb les experiències del seu viatge a l'Africa, li ajudaran a entendre aquests conceptes d'una altre manera...". A la 1ª part del video el Pol fa un llista de coses fàcils (obrir l'aixeta, escalfar amb microones, encendre la llum, curar-se amb pastilles quan està malalt...). Després tot això es torna "difícil" a la part que hi ha penjada al blog..."

Presentació d'aquest curt a XPLORAMONS, un blog al que he arribat mitjançant un comentari que van deixar en el meu i que he vist fa poc, ho sento.
El curt és un bon començament per iniciar una reflexió de com es viu a altres països i de com també les ajudes, poden fer possible que la vida arribi a ser més fàcil en aquests indrets.

2 comentarios:

xploramons ha dit...

Hola, Esther!
Encantada de coneixe't.
Sóc Maria, de Xploramons. I ara! Si m'ha fet molta ilu que ennlacis el meu video, i que et sembli didàctic! El vaig fer amb aquesta idea. Si vols, te'l puc passar en CD amb alguna coseta més. Penso que podira estar bé per les hores de tutoria, p.ex., per fer una mica de debat i reflexió. De fet, el video és més llarg: es diu "Fàcil i difícil". El resum diu : " El Pol, un nen de 13 anys, ha de fer una redacció pel cole sobre el tema "Fàcil i difícil". Els tiets, amb les experiències del seu viatge a l'Africa, li ajudaran a entendre aquests conceptes d'una altre manera...". A la 1ª part del video el Pol fa un llista de coses fàcils (obrir l'aixeta, escalfar amb microones, encendre la llum, curar-se amb pastilles quan està malalt...). Després tot això es torna "difícil" a la part que hi ha penjada al blog. Bueno, si estas interessada, m'ho dius, em faria molta il.lusió que es pogués aprofitar aquest material per treballar amb nens (jo ho faig gratis, jeje). Potser estaria bé preparar una mena de "guió" per fer debat, o per fer als nens buscar informació.
Bé si no, si l'ensenyes als nens, digue'm què tal l'experiència, ok?
Per cert, el teu blog és molt maco, hi ha molt bones idees! Et tenia ennllaçada fa temps.
Fins aviat!

Sther ha dit...

Hola Maria!
Així explicat encara em resulta més interessant, jo creia que el Pol i els tiets existien de veritat. Està molt bé això de fer la llista de coses "fàcils" per poder després comparar-ho amb la realitat d'altres països. Et felicito pel treball i per la idea, la trobo molt encertada.

Encara no l'he passat als nens, el tinc reservat per més endavant que hem de treballar sobre els costums i la vida d'altres llocs del món, em va semblar un material molt adient per il.lustrar-lo.

La veritat és que els videos allotjats al Blogger es veuen petits o jo no sé com engrandir-los, i el teu oferiment és molt d'agrair. Com veig que tens correu al teu bloc, t'enviaré un email a veure com ho podem fer.

El que també faré és editar el post per afegir la teva explicació i així quedarà més a la vista.

Jo també estic contenta d'haver-me topat amb tu ;)

Fins aviat!