dissabte, de març 07, 2009

Xesco Boix

Aquest 2009 es cumplirà el 25è aniversari de la seva mort. Músic, cantant, gran comunicador sobretot amb la canalla, ens va deixar un fons important de música infantil de la que després de tants anys encara seguim gaudint.

Dels diferents actes d'homenatge que rebrà, el Grup Ara va de Bo ha obert un blog Vol d' Oreneta coses d'en Xesco per a compartir amb tothom, blog que es va omplint d'interessant material relacionat amb la seva vida professional, imatges, arxius sonors, contes, fins i tot versions de les seves cançons com aquesta d'Amadeu Cases "Mai no fa mal" a ritme de blues.

Per altra banda, l'AMAPEI (Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils) animen als centres educatius a fer algun projecte de treball sobre la seva figura. Un exemple és aquest de l'Escola Adela de Trenquelleón (Barcelona) amb un conte molt bonic sobre la vida d'en Xesco.


Des d'aquest petit racó, una abraçada ben forta allà on et trobis, i dir-te que l'Abiyoyo, segueix sent viu i estimat pels nens de la meva escola. Gràcies Xesco.

5 comentarios:

Anònim ha dit...

A casa tenim un cd infantil on s'inclouen cançons com la bicicleta... són molt maques!!!

+3 MIRIQUATRE ha dit...

Moltísimes gràcies!!!. El conte el vaig escriure amb la idea de fer un power point, però pesava massa per penjar-lo i el vaig haver de convertit en format de vídeo. Els nens/es de P5 van col·laborar en les il·lustracions. Tots els alumnes d'infantil de la meva escola ja saben qui era i què feia en Xesco, i cada dia un nen de la classe s'emporta un llibre que hem fet (amb aquest mateix conte) per ensenyar-lo a la seva família.
Durant tot el curs treballarem les seves cançons i contes.

Sther ha dit...

Ostres Mireia, que bé! així et puc felicitar directament des d'aquí. Aprofitaré el vídeo per passar-lo a classe.
Gràcies per compartir-lo!

Maica ha dit...

Moltes gràcies Mireia!
En treuré força suc amb els meus menuts de la classe!
M'ha encantat!

Francesc Balcells i Teixidó ha dit...

Caram quin homenatge més encertat, un resum excel·lent de la figura del xesco per seguir enamorant els xiquets d'avui. gràcies i a cantar i estimar s'ha dit.