dimarts, d’abril 14, 2009

Conte: El pirata

Aquest conte sempre m'ha donat molt bon resultat, agrada molt als nens i nenes, i a mi també. Potser ja el coneixeu, però per si hi ha algú que no el sap, aquí va.
Per explicar-lo necessitem un full de paper.

Una vegada un nen anava pel carrer i es va trobar un llibre (full de paper din-a4 doblegat per la meitat), i va decidir llegir-lo a veure què explicava.

Explicava la història d'un pirata que vivia avorrit a la seva caseta (es doblegen les puntes fent veure que és una caseta)
i va decidir comprar-se un vaixell per veure món (es fa el vaixell doblegant cap amunt la part de sota de la casa).
Un cop a dalt del vaixell, decidí anar a terres llunyanes on feia mooooooolta calor i es va treure la samarreta amb tanta mala sort, que li va caure a l'aigua i no la va poder agafar (xof!)
De cop i volta va bufar un vent molt fort (bufem tots) que va empènyer el vaixell cap a unes roques (es fa veure que les roques és el cap d'algun dels nens que t'està escoltant i li "estimbes el vaixell", es peten de riure) i li va trencar la proa (es trenca un dels extrems del vaixell de paper); s'acostava una tempesta!.Una onada gegant (fem el moviment exagerat) va empényer el vaixell cap a unes altres roques (un altre cap i una altra estimbada) i se li va trencar la popa (s'estripa l'altre costat).
I com que així un vaixell no pot navegar, es va enfonsar, enfonsar.... amb tanta mala sort que va caure cap per avall i es va trencar el màstil (toquem el terre o algun peu, i trenquem la punta de dalt).Pobre pirata! sort que sabia nedar!!! i va arrivar fins la platja d'una illa, però...... (amb molta sorpresa) sabeu què hi havia, sabeu que es va trobar????? (desplegem el vaixell i sorpresa!)

LA SAMARRETA DEL PIRATA!!!Es poden fer moltes activitats, explicar-lo ells mateixos, decorar les samarretes, enganxar o escriure a la samarreta la cançó dels pirates, una poesia, el seu nom, entre tots elaborar el conte amb la seqüènciació i les frases...

9 comentarios:

Anònim ha dit...

Molt bo aquest conte!!

Cat ha dit...

Ostres genial!! A veure si trobo un moment per fer-lo!

moni ha dit...

Aquest se'l sabia la meva filla l'any passat. S'ho passava la mar de bé explicant-lo un cop darrere l'altre. També sabia un per construir una capseta. Petons!

Sther ha dit...

Ostres! el de la capseta no el sé!
Ens el podria explicar?

El del pirata... no vegis quin munt de samarretes arriben a fer!!! :D

Carolina ha dit...

Me encantó el cuento. Me tomé la libertad de traducirlo para colgarlo en mi blog....(si existe algún problema me lo comentáis) Enhorabuena por el vuesto..Muchos saludos desde www.losrinconesolvidados.blogspot.com

Sther ha dit...

Me alegro que te gustara Carolina. Desconozco al autor.
Y por supuesto que no hay ningún incoveniente por mi parte, todo lo contrario!
Un saludo.

Cat ha dit...

Ahir el vaig provar amb els nens!! Realment un èxit, els va encantar!! I ara es passen les estones fent samarretes de pirates!!
Ens ha anat perfecte per introduir els vaixells i els transports!
Tinc pensat gravar-lo! Quan ho tingui el penjo!
;)
Gràcies!!

eduard ha dit...

diu en kai que li agrada molt aquest conte...

Anònim ha dit...

Molt xulo! Gràcies!!